Naturelskeren Frank Senderovitz udstiller i GrønlandsBANKEN
03. septembarip 2014

Fredag den 5. september slår GrønlandsBANKEN dørene op for en ny udstilling med naturbilleder og portrætter af billedkunstneren Frank Senderovitz. Det sker med en fernisering kl. 16.00 på Imaneq 33 i Nuuk, hvor banken byder på en let anretning. Ferniseringen er åben for alle, og du får lejlighed til at hilse på Frank Senderovitz, der selv kommer og præsenterer sine værker.

På udstillingen finder du tegninger, oliemalerier og oliepasteller. Men det er især akvareller, Frank Senderovitz bruger for at indfange sit indtryk af den smukke grønlandske natur:

- Det utrolige farvespektrum, der er i Grønland, appellerer til gode akvarelfarver. Den blå farve er mit udgangspunkt i sin videste forstand, fortæller Frank Senderovitz og fortsætter:

- Tag for eksempel en snestorm eller en solnedgang eller aftendis over vandet. Der er ikke to af den slags naturoplevelser, der er ens i deres farveudtryk. Der er faktisk ikke én af de oplevelser, der er ens, for naturens farver er flygtige og changerer hele tiden over i nye nuancer. Men sådan kan man jo ikke formulere sig og samtidig være sprogligt korrekt, siger Frank Senderovitz med et smil i sine øjne.

Alle interesserede er velkomne til at komme forbi GrønlandsBANKEN og blive inspireret af livsnyderens naturoplevelser. Udstillingen løber fra den 5. september til og med den 31. oktober.

Vidste du …

… at Frank Senderovitz var én af initiativtagerne bag 1980’ernes kunstnersammenslutning Simerneq (på dansk: ”en klat”)?

Frank er desuden kendt for at være udnævnt som borger nummer 10.000 i Nuuk, da han i oktober 1980 flyttede til byen fra Qasigiannguit. Det gjorde han for at arbejde som cheftandlæge i Tandplejen i Grønland.


Tilbage

Tidligere kunstudstillinger i GrønlandsBANKEN i år:

» To gange Jens udstiller i GrønlandsBANKEN

» Miki Jacobsen: Vi behøver ikke tage helt ind til Isua for at finde de virkelige værdier

70 1234

Nassaarisigut


Illoqarfiup sulisulluunniit aqqanik ujaasigit.

Ammasarfiit

Ataas. - Sis.
kl. 9.30 - 15.30
Tallimanngorneq
kl. 9:30 - 15.00

;