Nu kan eleverne spille sig til en bedre karakter i matematik
13. oktobarip 2014

Et nyt online læringsunivers om matematik og hverdagsøkonomi er gået i luften. Qassit hedder det og er designet til at supplere matematikundervisningen for eleverne på 8.-10. klassetrin i Grønland. Det nye læringsunivers handler om så forskellige emner som løn, budgetplanlægning, opsparing, forsikring, valuta og renter.

I Qassit kan man gennemspille tre virkelighedsnære scenarier, som handler om at spare op til et år på efterskole, flytte hjemmefra og købe sin egen bolig. I de tre scenarier bliver discipliner som fx procentregning og regneark sat ind i rammefortællinger, der gør matematikken til et redskab, man kan bruge til at løse ungdomslivets udfordringer med.

Qassit understøtter Selvstyrets læringsmål for matematik, og der følger en lærervejledning, et elevhæfte og et hæfte med regneopgaver med til platformen. Læringsuniverset er udviklet som et onlinespil til pc og tablets. Det er desuden muligt at bruge det offline ved fx at downloade spillet til pc eller dele det via en USB-nøgle.

 

Fakta om Qassit

  • Qassit betyder ”hvor mange?”.
  • Du finder Qassit på www.qassit.gl.
  • Det tager cirka én undervisningslektion at gennemspille ét scenarium, og ved et scenariums afslutning har eleven mulighed for at e-maile sit spilresultat til sig selv eller for eksempel sin lærer. Scenarierne i Qassit kan med fordel gennemspilles mere end én gang med forskellige variationer og forskellige resultater.
  • Formålet med Qassit er at øge unges finansielle forståelse.
  • Qassit er udviklet som en CSR-indsats af GrønlandsBANKEN med støtte fra GrønlandsBANKENs Erhvervsfond. Læs mere om GrønlandsBANKENs CSR-politik.

Tilbage

Tag med på en oplevelsestur ind i GrønlandsBANKENs nye læringsunivers om matematik og økonomi.

» Gå til www.qassit.gl

70 1234

Nassaarisigut


Illoqarfiup sulisulluunniit aqqanik ujaasigit.

Ammasarfiit

Ataas. - Sis.
kl. 9.30 - 15.30
Tallimanngorneq
kl. 9:30 - 15.00

;