Hvem bliver den første kvindelige grønlandske ironman?
20. august 2014

Sådan lød udfordringen fra iDPOET Coaching for knap et år siden. Syv kvinder med potentiale til at kunne træne op og gennemføre en ironman-konkurrence blev dengang udvalgt. I alt to af dem har hængt ved og er klar til start ved Ironman Copenhagen 2014 søndag den 24. august.

De to kvinder er Nivi Geisler og Pitsi Ottosen. Begge er 31 år og bor i Nuuk. Og om muligt kender de nu deres by endnu bedre efter de mange timers forberedelser til ironmanløbets distancer på 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb. Forberedelserne har næsten dagligt bragt dem rundt i alle afkroge af Nuuk.

- Vi har forberedt os i et år cirka 12-13 gange om ugen i 15-17 timer om ugen. På en typisk træningsdag har vi derfor mindst været i svømmehallen Malik og cyklet Nuuk rundt 10 gange, griner jernkvinderne.

Tro på dig selv og gør et forsøg

Når man spørger ind til kvindernes ambitioner for løbet, er der ikke konkurrence at spore imellem dem. Begge kvinder ønsker det bedste for hinanden og bakker op om den andens deltagelse. Samtidig håber de at kunne inspirere andre grønlandske kvinder til at begynde at træne.

- Vi hører rigtig mange sige: ”Jeg vil gerne i gang med at træne”, eller ”jeg vil gerne gennemføre X løb”. Og der er altid rigtig mange dårlige undskyldninger for, hvorfor det ikke bliver til noget. Vores budskab er, at man kan, hvis man vil. Tro på dig selv og gør i det mindste et forsøg, siger Nivi Geisler og Pitsi Ottosen få dage inden, at startfløjtet til den store konkurrence lyder.

iDPOET har sponsoreret et års coaching, mens GrønlandsBANKEN har hjulpet atleterne med økonomisk støtte til indkøb af tøj og udstyr.


Tilbage

Læs mere om GrønlandsBANKENs sponsorater:

» Sponsorpolitik

» GrønlandsBANKEN rocker til Nipiaa Rockfestival

» Løb stærkt med GrønlandsBANKEN i Atammik og Maniitsoq

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;