Højeste basisresultat i bankens 50 årige historie
17. august 2017

Regnskab: Rekordudlån giver højeste basisresultat nogensinde

GrønlandsBANKEN fejrer 50 års jubilæum med det bedste basisresultat i bankens historie. Før kursreguleringer og nedskrivninger blev resultatet på kr. 77,6 mio., hvilket gør halvårsresultatet til det bedste i bankens 50 årige historie. Resultatet er steget med kr. 9,5 mio. i forhold til samme periode i 2016.

Det samlede resultat før skat i første halvår af 2017 lød på kr. 73,8 mio. mod kr. 47,7 mio. i 2016. Resultatet viser solid vækst på flere parametre, men hvor positive kursreguleringer og især udlånsforretningen er værd at fremhæve. En fortsat høj aktivitet medfører en yderst tilfredsstillende stigning i udlånet på kr. 280,6 mio. i første halvår 2017. Svarende til en stigning på 9,1 %.

-  Det er meget tilfredsstillende, at vi bliver ved med at udvikle vores kundeportefølje. Det gælder både på privat - og erhvervssiden, i kystfilialerne og i Nuuk. En stigning på 9,1 % siden årets start vidner om, at der er godt gang i hjulene i Grønland, og at vi har vundet markedsandele. Medarbejderne har haft utroligt travlt, og det giver synlige resultater på bundlinjen, udtaler bankens direktør Martin Kviesgaard.

Samlede omkostninger inkl. afskrivninger udgør kr. 79,5 mio. mod kr. 76,1 i første halvår i 2016. Omkostningerne er særligt påvirket af omkostninger til udvikling af pensionskoncept, stigende afskrivninger og omkostninger ved bankens 50 års jubilæumsaktiviteter.

- Vi synes, det er en acceptabel stigning på omkostningssiden og afspejler de aktiviteter, vi har investeret tid og økonomi i. Med nye muligheder på pensionsområdet bruger vi i år penge på udvikling af et stærkt pensionskoncept. Derudover har vi valgt at afsætte et pænt beløb til fejringen af vores 50 års jubilæum. Det er en engangsforestilling, som vi prioriterer højt, og som vores kunder skal have glæde af, fortæller Martin Kviesgaard.

Små tab på udlån

Grønlandsbankens resultat i første halvår er desuden godt hjulpet på vej af positive kursreguleringer på værdipapirbeholdningen på kr. 4,9 mio., hvor denne post i 2016 udgjorde et minus på kr. 11,5 mio. Samtidig ligger bankens tab og nedskrivninger på udlån stort set flade med kr. 8,8 mio. mod kr. 8,9 mio. i 2016.

Positive forventninger til årsresultatet

Det er en tilfreds bankdirektør der, på baggrund af en solid vækst i første halvår af 2017, godt tør præcisere forventningerne til årsresultat før kursreguleringer og nedskrivninger til kr. 135-145 mio. mod det tidligere udmeldte interval på kr. 125-145 mio.

- Banken er på mange måder et spejl på samfundets økonomiske tilstand. Når vi kan se, at den relativt kraftige konjunkturopgang i 2016 er fortsat ind i første halvår af 2017, ja så smitter det naturligvis også positivt af på vores forretning, siger Martin Kviesgaard, der desuden forventer, at samfundskonjunkturerne forbliver positive i andet halvår af 2017:

-  Selvom der er nogen usikkerhed om det kystnære torske- og hellefiskfiskeri, så ser det stabilt ud i rejefiskeriet, ligesom turisme og bygge- og anlægssektoren ser stærk ud, slutter Martin Kviesgaard.

Jubilæumsaktiviteter i andet halvår 2017

Foruden kaffemik i samtlige af bankens filialer, så vil jubilæet bl.a. også blive markeret med lokale fotoudstillinger i alle filialer samt udgivelsen af en sangbog, som senere på året vil blive foræret alle forsamlingshuse rundt om i landet.


Tilbage

» Se regnskabet her

» Læs flere nyheder her

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;