JA eller NEJ til digital post
30. januar 2017

Fremtiden er digital i GrønlandsBANKEN
I løbet af foråret 2017 sender GrønlandsBANKEN mere post digitalt i din e-Boks. Baggrunden for dette er portostigninger på breve, som gør, at vi varsler en gebyrstigning. Du kan undgå gebyrer, ved kun at modtage post digitalt i din e-Boks og Netbank.

Ja tak til digital post
Du skal ikke gøre noget aktivt. Hører vi ikke fra dig inden 31. marts 2017, vil du automatisk kunne modtage digital post fra GrønlandsBANKEN i Netbank og e-Boks. Som en service tilmelder vi dig nemlig Netbank og e-Boks, hvis du ikke allerede i forvejen er bruger af Netbank og e-Boks.

Nej tak til digital post
Alle kunder i GrønlandsBANKEN skal have mulighed for at træffe et oplyst valg.
Ønsker du ikke at modtage post fra os i din e-Boks, skal du framelde dig inden den 31. marts 2017 ved at kontakte os på 70 1234 eller skriv til banken@banken.gl. Husk at oplyse dit cpr.nr. mobil-/telefonnummer og eventelt e-mailadresse. Det betyder, at du kommer til at betale et gebyr for din brevpost.

e-Boks giver nye muligheder
e-Boks giver dig mulighed for at samle alle dine økonomiske dokumenter ét sted. Du kan sætte en notifikation op, så du får en e-mail, når der er ny post i din e-Boks. Du kan printe de dokumenter, som du ønsker at have i papirform, samt lave mapper til elektronisk arkivering af dine økonomiske papirer.
Adgang til Netbank og e-Boks sker via www.banken.gl/netbank, hvor du skal logge ind på Netbank med NemID (dit personlige NemID-brugernummer og -nøglekort, som du har fået tilsendt med posten).
Har du ikke modtaget dit nem-ID, kan du kontakte os på 70 1234 eller skrive til banken@banken.gl.
Ved at tilmelde dig Netbank og e-Boks kan du sammen med GrønlandsBANKEN være med til at reducere forbruget af papir og dermed skåne miljøet.


Tilbage

» Vejledning for digital selvbetjening

» Gebyrændringer

» Læs flere nyheder her

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;