Grønlandsbanken leverer et tilfredsstillende halvårsresultat
20. august 2019

Grønlandsbanken leverer i første halvår 2019 et resultat på kr. 69,4 mio., mod kr. 68,7 mio. i første halvår af 2018. Resultatet før kursreguleringer og nedskrivninger udgør kr. 71,6 mio. mod kr. 75,7 mio. året før.

Banken låner fortsat flere penge ud i Grønland. En pæn udlånsvækst i 2018 er fortsat ind i 2019. Udlånet er steget betydeligt med kr. 325 mio. i første halvår, hvor de samlede udlån udgør kr. 3,8 mia. ved udgangen af juni måned. Det er en stigning på 9,4% på seks måneder. Det er bankdirektør Martin Kviesgaard meget tilfreds med.

- Vores medarbejdere har haft forrygende travlt og så er det en stor stigning, både når vi sammenligner med andre år og også med vores konkurrenter. Udlånet er steget bl.a. fordi der er stigende byggeaktivitet, men ellers er det ret bredt funderet på både erhvervs- og privatområdet og både i Nuuk og i kystbyerne. Vi fastholder en meget høj markedsandel og har i det hele taget haft gang i mange projekter sammen med kunderne, siger Martin Kviesgaard.

Grønlandsbanken har selv igangsat flere andelsboligbyggerier i hhv. Sisimiut og Nuuk, hvilket er medvirkende til udlånsstigningen.

- Vi vil gøre hvad vi kan for at understøtte en stærk og bæredygtig udvikling i Grønland til gavn for samfundet, siger Martin Kviesgaard.

Investering i flere medarbejdere

Indtægterne stiger som følge af de stigende udlån, men der er også stigning i omkostninger og afskrivninger på 9,1%.

- Der er travlt i forretningen og det er årsagen til, at der er investeret i flere medarbejdere. Vi ser en spændende fremtid med gode udviklingsmuligheder i det grønlandske samfund og det prøver vi at forberede os på, forklarer Martin Kviesgaard.

Øvrige omkostninger viser en stigning i særligt it-omkostninger, primært som følge af stigende lovkrav til banker.

I regnskabet udviser posten kursreguleringer af værdipapirer et plus på kr. 2,6 mio., mens banken har færre tab og nedskrivninger på lån til kunderne. Halvårets nedskrivninger udgør kr. 4,8 mio., mod kr. 6,7 mio. året før.

Bankens egenkapital runder kr. 1 mia.

- Det er en milepæl, at Grønlandsbankens egenkapital for første gang runder 1 mia. kr. Det er vigtigt at Grønlandsbanken er en solid bank, der har egenkapital til at kunne låne penge ud i Grønland og samtidig kunne leve op til de krav der kommer til bankers kapital i de kommende år, siger Martin Kviesgaard.

Kapitalprocenten udgør 21,1% og er dermed komfortabelt over det beregnede kapitalbehov på 11,2%.

For hele året forventer banken fortsat et resultat før skat i niveauet kr. 130-150 mio. mod kr. 140 mio. i 2018.


Tilbage

» Klik her for at læse GrønlandsBANKENs halvårsrapport 2019

» Læs flere nyheder her

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;