Coronavirus: GrønlandsBANKEN styrker kapitalen – annullerer udbytte
19. marts 2020

Set i lyset af corona-udviklingen og efter et ekstraordinært møde i bestyrelsen, har banken truffet beslutning om at annullere udbytte til aktionærerne på den forestående generalforsamling. Udbyttet for 2019 løber op i kr. 54 mio. Det meddeler banken i en fondsbørsmeddelelse her til formiddag.

- Banken har en solid egenkapital og på denne måde styrker vi den yderligere. Vi synes det har været væsentligt at sikre maksimal økonomisk styrke til at hjælpe det grønlandske erhvervsliv igennem usikkerheden, siger bankdirektør Martin Kviesgaard.

- GrønlandsBANKENs egenkapital udgør herefter ca. kr. 1,08 mia. Ud over at give kapacitet til at kunne låne ud så kan får vi også maksimal styrke til at klare de tab, der må forventes at komme, siger Martin Kviesgaard.

- Omvendt er vi selvfølgelig kede af, at aktionærerne ikke modtager deres udbytte og vi håber at de forstår, at beslutningen er truffet for, at banken kan støtte op om kunder og samfundet. Vi har da også allerede fået fuld opbakning fra de største aktionærer, siger Martin Kviesgaard.

GrønlandsBANKEN har i samme fondsbørsmeddelelse oplyst, at banken for året ser en større usikkerhed i resultat og forventningen er nu et årsresultat på kr. 80-130 mio., hvor den tidligere forventning var et resultat på kr. 120-140 mio.

Bankens bestyrelse forbeholder sig muligheden for senere på året at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling og udbetale udbytte, hvis situationen med corona-virus bliver væsentligt forbedret.


Tilbage

» Læs flere nyheder her

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;