Georg Stage – en dannelsesrejse for grønlandske unge
07. august 2020

Når skoleskibet Georg Stage kaster trosserne, åbner både havet og verden sig for de unge mennesker ombord.

Store dønninger vælter indover skibet. Besætningen kender deres roller. Koncentreret og målrettet bryder de bølgerne og når sikkert frem til næste havn. Skoleskibet Georg Stages formål er at give unge mennesker den første undervisning i praktisk sømandsgerning. Skibet er støttet af Kommandør G. De Lichtenbergs Fond, hvis formål er at hjælpe unge med bopæl i Grønland med at uddanne sig som sømænd ombord på et skoleskib. En uddannelse og menneskelig dannelsesrejse til gavn for både den enkelte og det fremtidige grønlandske arbejdsmarked.

Togter koster penge og kræver sponsorer
Kommandør G. De Lichtenbergs Fond støtter Georg Stage økonomisk og til gengæld lærer de unge mennesker at tage endnu større ansvar og få endnu mere mod på en maritim fremtid. De 6 måneder lange togter to gange årligt kræver velstruktureret økonomi og her kommer sponsorerne på banen. GrønlandsBANKENs Erhvervsfond støtter skoleskibet gennem Kommandør G. Lichtenbergs Fond, og det glæder erhvervsfondens formand, Kristian Lennert at kunne bidrage til det gode formål.

- Det er en fryd at se unge mennesker udvikle sig og modnes på disse togter. Vi er vidner til at flere tager sig en uddannelse inden for det maritime efter et ophold på Georg Stage. Det er et bevis på, at de unge mennesker er blevet præget positivt af deres rejser. Derfor støtter GrønlandsBANKENs Erhervsfond helt naturligt op om Kommandør G. Lichtenbergs Fond, udtaler Kristian Lennert.

Kommandør G De Lichtenbergs Fond har via Georg Stage uddannet over 250 unge mennesker fra Grønland. De mange grønlandske deltagere resulterer også i, at der skal findes tilsvarende midler og her er samarbejdet med GrønlandsBANKENs Erhvervsfond og øvrige bidragsydere essentielt for projektet.

En ny aftale mellem Kommandør G. De Lichtenbergs Fond og Georg Stage gør, at der fremadrettet nu indgår ni grønlandske elever på et togt, hvor der tidligere indgik seks.

Fremadrettet vil 18 grønlandske elever årligt have mulighed for at påmønstre Georg Stage.


Tilbage

>> GrønlandsBANKENs Erhvervsfond

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;