MobilePay er kommet til Grønland
19. august 2020

De sidste forhindringer er ryddet af vejen, så alle i Grønland nu kan få MobilePay. Samtidig kan alle brugere af MobilePay fremover betale både i Danmark og Grønland

Fra i dag kan borgere i Grønland og grønlandske virksomheder få MobilePay. Adgangen gælder alle MobilePay-produkter og svarer helt til de løsninger, som er kendte og meget brugt i Danmark.

MobilePay er en gratis app, som gør det hurtigt og enkelt for brugere at sende penge til andre brugere af MobilePay uden at skulle kende deres kontonummer. Introduktionen af MobilePay i Grønland vil gøre det meget lettere f.eks. at dele en regning på restauranten, give en digital gave, støtte en indsamling eller betale på et loppemarked og med tiden i fysiske butikker.

For at få MobilePay i Grønland skal brugeren først tilknytte sit grønlandske telefonnummer til et dansk telefonnummer. Det kan man nu gøre gratis på tusass.gl, hvis man har et Tusass abonnement. Derefter skal du downloade MobilePay appen på din smartphone og oprette dig med dit nye danske telefonnummer, kontonummer til at modtage penge på, betalingskort og CPR-nummer eller NemID. Kort, der kan anvendes til MobilePay, er VisaDankort, Dankort og Mastercard. Det er altså ikke muligt at tilknytte Akiliut til MobilePay. MobilePay virker på alle smartphones.

GrønlandsBANKEN og TELE-POST har i fællesskab løst det udestående problem omkring de forskellige danske og grønlandske telefonnumre, hhv. forskellige landekoder og forskelligt antal cifre.

”Vi er utroligt glade for at være med til at lancere MobilePay i Grønland. Jeg tror, udbredelsen kommer til at gå meget hurtigt. Det vil i høj grad bidrage til nemmere og mere smidige betalinger til gavn for hele det grønlandske samfund,” siger bankdirektør Martin Kviesgaard, GrønlandsBANKEN.

Lynhurtig og gratis håndtering af nye danske mobilnumre

Hos TELE-POST beretter adm. direktør Kristian Reinert Davidsen, at man har skabt en smidig arbejdsgang for at tilknytte et dansk mobilnummer til et grønlandsk nummer med et Tusass abonnement.

”Det har været os en stor glæde at være med til at fået løst den afgørende udfordring, som nu gør det muligt at give alle potentielle brugere i Grønland adgang til MobilePay. Vores løsning på tusass.gl er både brugervenlig og gratis. De første grønlandske MobilePay-brugere kan oprettes allerede i dag,” siger Kristian Reinert Davidsen.

Nemmere betaling i Danmark og Grønland

En ekstra fordel vil være, at brugere i Grønland fremover kan betale med MobilePay i Danmark, ligesom brugere i Danmark kan betale med MobilePay i Grønland.

”Vi håber, at lanceringen af MobilePay i Grønland vil bidrage til en smidigere relation mellem virksomheder og borgere på tværs af Danmark og Grønland. Desuden forventer vi, at MobilePay vil gøre hverdagen lettere i et samfund, hvor kontanter fylder stadig mindre” siger Claus Bunkenborg, adm. direktør for MobilePay.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;