Qimatut Pension – til gavn for dig

Opsparing

Hvorfor spare op til pension?

Det er vigtigt, at du tidligt begynder at spare op til din pensionstilværelse. Så du kan sikre dig, at du har råd til at leve på den måde, du ønsker, når du ikke længere skal være på arbejdsmarkedet. Kontakt os - vi hjælper dig gerne i gang med en pensionsopsparing, så du får mest muligt ud af din pension.

Qimatut Pension

Qimatut Pension er en pensionsopsparing i GrønlandsBANKEN. Fra 1. januar 2018 skal du indbetale 4 % af din lønindkomst til pension. Denne procentsats ændres årligt med ét procentpoint, indtil vi alle i 2024 indbetaler minimum 10 % til pension. Du må dog indbetale helt op til 20 % af din lønindkomst. Der er fuldt skattefradrag for indbetalingerne til Qimatut Pension. Indtil du starter udbetalingen af Qimatut pensionen, står pengene på kontoen i banken, eller du kan aftale med os, at pengene løbende investeres. 

Begunstigelse

Når du opretter en Qimatut Pension, er det vigtigt, at du også tager stilling til, hvem der skal have pengene, hvis du dør, inden du når pensionsalderen. Udgangspunktet er, at det er dine nærmeste pårørende, som får pengene udbetalt. Nærmeste pårørende er ægtefælle og børn - ikke samlever. Derfor er det vigtigt, at du indsætter den eller de personer med navn, som du ønsker skal have pengene.

Udbetaling

Lovgivningen betyder, at halvdelen af Qimatut Pension skal omdannes til en livrente, når du starter udbetaling af Qimatut Pension. Den anden halvdel bliver stående på Qimatut Pension og udbetales månedligt over minimum 10 år. Med en livrente er du sikret en månedlig indkomst, fra du går på pension - til den dag du dør. Hvis du samlet har en lavere opsparing på pensionskonti end kr. 700.000, når du skal pensioneres, så kan du vælge at få udbetalt et engangsbeløb på kr. 100.000 og resten med kr. 4.500 pr. måned. Ved udbetaling vil der blive beregnet skat af beløbet.

 


 

Kontakt din rådgiver

Ring eller skriv og aftal tid med din rådgiver allerede i dag, så I sammen kan lave en pensionsordning, som passer præcis til dine behov.

 

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;