Juledonation på 25.000 kroner støtter syge personer i Grønland på deres rejse til Danmark
27. november 2023

GrønlandsBANKENs årlige juledonation på 25.000 kroner tildeles i år foreningen MAPI, der yder en uvurderlig støtte til personer i Grønland, der skal gennemgå sygeophold i Danmark. Denne donation åbner dørene for økonomisk støtte til ledsagere og børn, der ønsker at følge med de syge på deres helingsrejse.

Laila Bertelsen, formanden for MAPI, udtrykker dyb glæde og taknemmelighed over den betydningsfulde støtte. "Vi er overvældede af den store donation, der vil gøre en markant forskel i livet for de syge og deres pårørende," udtaler hun.

Midlerne vil blive dedikeret til at lette byrden for dem, der rejser fra Grønland til Danmark i forbindelse med sygeophold. Laila Bertelsen understreger vigtigheden af at støtte ledsagere og børn og nævner, at pengene vil blive brugt omhyggeligt for at sikre, at familier ikke blot når frem til Danmark, men også får den nødvendige hjælp, når de først er her.

"Vi vil anvende donationen til at dække omkostningerne ved at få ledsagere og børn med til Danmark. Dette omfatter udgifter til transport, herunder tog- og busbilletter, samt støtte til basale behov som mad. Det er vores mål at lette byrden og gøre rejsen og opholdet så trygt som muligt for de berørte familier," udtaler Laila Bertelsen.

Donation markerer ikke blot en økonomisk støtte, men også et stærkt fællesskab,.
”Jeg vil gerne takke befolkningen, der har stemt på MAPI og anerkender at vi gør en forskel for vores patienter i Danmark og deres familier. Slutter Laila Bertelsen.

 

(Foto: Laila Bertelsen samt MAPIs bestyrelse med sundhedsminister, Agathe Fontain)


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;