GrønlandsBANKEN og True North Gems gi’r hinanden hånd på ansvarligt lån
28. maj 2014

GrønlandsBANKEN vil yde 1 million kr som ansvarligt lån, når True North Gems Greenlands sidste tilladelser falder på plads. Det er en milesten i den finansiering, der skal gøre minen øst for Qeqertarsuatsiaat til virkelighed.

Siden True North Gems Greenland fik sin udnyttelsestilladelse i marts, har virksomheden arbejdet på alle de praktiske opgaver, der skal løses. Der er også arbejdet hårdt på at få den finansiering på plads, som er nødvendig for at minen og produktionsområdet kan anlægges.

Sammen med Naalakkersuisut og kommuneqarfik Sermersooq er True North Gems Greenland ved at færdiggøre IBA-aftalen, der skal sikre størst muligt omfang arbejdsopgaver og øvrige fordele til samfundet. Derudover skal de konkrete aftaler om etablering af selve anlægget og minen, herunder transport- og andre lokale forhold, også på plads i alle detaljer.

Et seriøst projekt
Bent Olsvig Jensen, der er direktør for True North Gems Greenland vurderer, at den endelige færdiggørelse af disse aftaler gør det muligt at sammensætte en fuld løsning for finansieringen, så arbejdet kommer i gang hurtigst muligt. ”Vi tror vi kan nå frem til en samlet finansiering, bestående af direkte investeringer og forskellige former for lån: I den sammen­hæng er vi glade for Grønlandsbankens tilsagn om et ansvarligt lån. Det viser, at der er tiltro til projektet og vilje til at lægge handling bag ordene.”

Martin Kviesgaard, GrønlandsBANKENs direktør, forklarer: ”I GrønlandsBANKEN er vi ikke eksperter i minedrift og vi investerer ikke direkte i projekter, men True North’ mine er et seriøst og for samfundet vigtigt projekt, som vi mener det er værd at støtte. Vi giver vores tilsagn om et ansvarligt lån som en del af en samlet finansiering og håber, at dette projekt vil være starten på flere.”

I dag onsdag møder Martin Kviesgaard og Bent Olsvig Jensen nogle af de vigtigste potentielle investorer i større grønlandske projekter. Det sker på en investorkonference i København, arrangeret af Departementet for Erhverv, Råstoffer og Arbejdsmarked og det danske Erhvervs- og Vækstministerium.

Yderligere oplysninger
Bent Olsvig Jensen, True North Gems Greenland, bent@truenorthgems.gl, mob +299 499599
Martin Kviesgaard, GrønlandsBANKEN, mbk@banken.gl, mob +45 20618040

Fakta
Et ansvarligt lån er en særlig type lån, der kan gives til en erhvervsvirksomhed. Det fungerer som en mellemting mellem et ’almindeligt’ lån og en direkte investering. Et ansvarligt lån er mere forpligtende for den, der yder lånet, end andre lån. Det er dog stadig et lån, og ikke en direkte investering som at købe aktier.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;