Vi behøver ikke tage helt ind til Isua for at finde de virkelige værdier
26. februar 2014

Værdier er det gennemgående tema i Miki Jacobsens nye udstilling, som fredag den 14. februar blev ferniseret med en reception i GrønlandsBANKEN. Udstillingen hedder ”Isuaniit nuuanut”, hvilket både betyder til ”Fra Isua til Nuuk” og ”Fra det yderste til næsset”.

Spørger man Miki Jacobsen, fortæller han, at de 28 værker er skabt for at mane til besindighed i jagten på Grønlands råstoffer og mineraler. Han minder om, at vi skal sætte pris på de menneskelige og miljømæssige ressourcer, som Grønland i dag allerede er rigt på.

”Vi behøver ikke tage helt ind til Isua og hente jernmalm op af jorden for at finde de virkelige værdier. I Nuuk har vi fjeldene, dyrene og den friske luft lige på den anden side af byen. På den måde har vi allerede rigtig mange rigdomme, der ikke kan gøres op i tal og kroner og øre”, siger Miki Jacobsen.

Værkerne i udstillingen ”Isuaniit nuuanut” kredser alle sammen om motiver såsom natur, dyr og metaltråde. Det sidste leder uvægerligt beskuerens tanker hen på pengesedler, og Miki Jacobsen har da også hentet inspiration i det arbejde, han lavede for Nationalbanken, da han i 2008-2009 var udpeget til at tegne grønlandske pengesedler.

Ideen med de grønlandske pengesedler blev aldrig realiseret. Men Mikis erfaringer fra projektet og hans åbenlyse talent er vigtige årsager til, at han er blevet inviteret til at udstille i GrønlandsBANKEN.

”Lige siden vi fik vores nye hovedkontor i Nuuk, har det ligget i kortene, at du – Miki – skulle inviteres til at udstille herinde. Du er en af de helt store kunstnere i Grønland, og indholdet i din kunst er samtidig et oplagt valg i forhold til GrønlandsBANKEN.” Sådan lød et uddrag af bankdirektør Martin Kviesgaards åbningstale ved ferniseringen.

Miki Jacobsen-udstillingen er åben for alle og kan ses i bankens lokaler til og med den 31. marts.

Metaltråde er et gennemgående motiv i Miki Jacobsens værker.

Kunstner Miki Jacobsen og bankdirektør Martin Kviesgaard i snak under fredagens fernisering.

Miki Jacobsen-udstillingen kan ses i GrønlandsBANKENs lokaler til og med den 31. marts.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;