Advarsel: Slet svindel-e-mails om Nem-ID
20. januar 2015

Nye svindel-e-mails om NemID er i omløb. I øjeblikket er tale om e-mails, som beder dig klikke på et link og indtaste dine adgangsoplysninger til NemID samt uploade et billede af dit NemID-nøglekort. Nogle e-mails beder dig desuden åbne en vedhæftet zip-fil.

Modtager du disse eller lignende e-mails, er det vigtigt, at du ikke følger instrukserne. I stedet skal du slette mailen.

Alle mails, der beder dig udlevere personfølsomme oplysninger – som for eksempel bruger-ID, kodeord eller nøglekort – bør du betragte som svindelforsøg. Klik aldrig på links eller vedhæftede filer i e-mails, hvis afsender du ikke kender.

Et eksempel på, hvordan indholdet i de aktuelle svindel-e-mails lyder, er:

”Emne: Øjeblikkelig handling er påkrævet!

Kære værdsatte NEM ID-medlem.

Vi vil gerne starte med at ønske dig godt nytår, og vi håber, at alle dine ønsker går i opfyldelse!


Desværre starter året ikke altid godt. Uheldigvis oplevede vi DDoS-angreb sidste nat, og hele systemet gik ned i omkring 3 timer, som du måske bemærkede. Vi arbejdede så hurtigt, som vi kunne, for at ordne dette, og på nuværende tidspunkt kører alle systemer uden afbrydelser.


Men der var nogle konti, som blev kompromitteret, og din er en af dem. Vi beder dig derfor venligst om at klikke på linket forneden og indtaste dine NemID adgangsoplysninger og uploade et billede af NEM ID nøglekort (alle koder skal være synlige) for at gendanne adgang til din konto. 
[Link]

Hvis du ikke gør dette, vil vi blokere din konto og du vil skulle vente 3 til 4 uger på, at vi sender dig en ny nøglekort.


Vi beklager enhver ulejlighed.


Med venlige hilsner, NEM ID”


Tilbage

» 17-10-2014 - GrønlandsBANKEN advarer: Stjålet udenlandsk valuta i omløb
» 08-05-2014 - Advarsel: Slet svindel-e-mail om Nem-ID
» 25-02-2014 - GrønlandsBANKEN advarer: Falske pengesedler i omløb

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;