Advarsel til alle Netbank-brugere: Nye svindel-beskeder om NemID
19. juni 2015

Nye svindel-beskeder om NemID er i omløb. I øjeblikket er der tale om både e-mails og SMS’er, hvor IT-kriminelle forsøger at franarre dig dine loginoplysninger til Netbank.

Typisk indeholder e-mailen eller SMS’en et link, der sender dig videre til en anden side. Her bliver du som regel bedt om at indtaste personfølsomme oplysninger (for eksempel brugernavn, adgangskode og NemID-nøglekort).

De IT-kriminelle gør et stort arbejde for at få disse sider til at ligne de officielle sider, som du er vant til at benytte. Det kan derfor være svært at se forskel på de rigtige og de falske sider.

Generelt gælder følgende gode råd om IT-sikkerhed:

  • GrønlandsBANKEN og Nets udsender ikke e-mails og SMS’er, hvor vi beder dig om login-oplysninger til Netbank. Modtager du sådan en besked fra GrønlandsBANKEN eller Nets, skal du derfor være ekstra forsigtig med at stole på dens indhold.

  • Du bør aldrig skrive koder af fra dit NemID-nøglekort og heller aldrig videresende billeder af det.

  • Får du mistanke om, at du er blevet franarret dine personlige NemID-informationer, anbefaler vi, at du straks spærrer dit NemID-nøglekort. Dette gør du på www.nemid.nu under fanen ”Selvbetjening”.


Du er altid velkommen til at kontakte din personlige rådgiver eller bankens IT-afdeling, hvis du har brug for vejledning.


Tilbage

» Læs flere nyheder fra GrønlandsBANKEN

» Se det nye Appa News nr. 1/2015

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;