GrønlandsBANKEN har kongerigets tredjebedste risikoprofil
07. maj 2015

GrønlandsBANKENs risikoprofil er tredjebedst ud af 70 pengeinstitutters risikoprofiler i kongeriget Danmark. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Bank Research, som blev offentliggjort i Børsen den 3. maj.

Her har GrønlandsBANKEN nemlig fået 285 point på risikoindekset, hvor det handler om at score lavest. I undersøgelsen deler GrønlandsBANKEN sin tredjeplads med Sparekassen Thy og er kun overgået af Fanø Sparekasse og Klim Sparekasse, der har fået 237,5 og 252,5 point.

Bank Researchs liste bliver af eksperter betegnet som ”bankernes vigtigste”. I et videointerview på Business.dk fortæller finansredaktør Peter Nyholm, hvad bankkunder og investorer kan bruge den til:

- Som privat forbruger eller virksomhedsejer er det rigtig interessant at kigge nærmere på listen, fordi man kan bruge den til at overveje, hvordan man placerer sine penge bedst muligt i banker, som er de mest solide på markedet, fortæller Peter Nyholm og fortsætter:

- Du får et rigtig godt overblik over, hvor solid bankens bog er, så på den måde er listen et godt redskab. Det er godt at vide, om man er i en sund eller i en mindre sund bank. Både i forhold til at sikre sin egen formue fremadrettet og sikre sine aktieinvesteringer, vurderer Peter Nyholm.

Bank Researchs analyse er baseret på 21 nøglefaktorer som for eksempel gearing, solvensgrad og basisresultat hentet fra bankernes årsregnskaber. Og undersøgelsen er et tegn på, at GrønlandsBANKEN har en stærk profil på alle parametre.

» Se Bank Researchs samlede liste over risikovurderede pengeinstitutter

» Se hele interviewet med finansredaktør Peter Nyholm på Business.dk


Tilbage

» Se desuden første kvartalsregnskab fra GrønlandsBANKEN 2015

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;