Viden er guld værd i AktieTips
04. marts 2015

Du kan komme langt i AktieTips alene ved at være heldig. Men går du efter at vinde den helt store præmie, er den bedste strategi at holde dig godt orienteret. Sådan lyder budskabet, når man spørger John Mougaard, der både vandt AktieTips i 2012 og 2013.

- AktieTips minder meget om tips i fodbold. Den, der ved noget om fodbold, har alt andet lige større chance for at vinde, end den der slet ikke ved noget. Præcis det samme gør sig gældende for AktieTips. Hvis du sætter dig ind i de 13 virksomheder på kuponen, følger med i nyhederne og holder øje med aktiemarkedets udvikling, har du alt andet lige også en større chance for at forudsige, hvilke aktier der går op, og hvilke aktier der går ned, vurderer John.

I AktieTips spiller John under brugernavnet Bolero. Han anbefaler alle, der drømmer om at vinde spillets præmier på i alt 25.000 kroner, at læse aviser og følge med i børsnyhederne på for eksempel Euroinvestor.dk og Bloomberg.com.

- På den måde får du et godt overblik, der kan gøre dig i stand til at forudsige aktiemarkedernes tendenser. Næsten alle slags begivenheder kan påvirke aktiekurserne – især børsmeddelelser om gode og dårlige regnskaber, op- eller nedjusteringer og store ordrer. Ofte er det dog nyheder, som kommer uden for børsens åbningstid, der har den største betydning, da aktiemarkedet endnu ikke har nået at reagere, fortæller John og fortsætter:

- Det gælder derfor om at være meget opmærksom på, hvad der foregår på aktiemarkedet i resten af verden, efter at Københavns Fondsbørs lukker ned for dagen. Opstår der uroligheder ude i verden? Er der store udsving i oliepriserne? Og hvordan er udviklingen i USA og derefter i Asien? Hvis aktiekurserne ændrer sig markant i de to verdensdele, kan det nogle gange være et fingerpeg om, at København vil følge den samme tendens næste dag, slutter John Mougaard.

Vidste du at…

  • Johns brugernavn Bolero er inspireret fra Maurice Ravels klassiske musikstykke?

  • John bor i Nanortalik, hvor han har haft hjemme i 35 år. John lærte om aktier i folkeskolen og har længe selv været aktiv som investor.

Tilbage

» Inviter vennerne og parallelklassen med i AktieTips 2015

» Spil med i AktieTips og støt Stop Kræften

» Er du mere børshaj end eleverne i GrønlandsBANKEN og Sermitsiaq.AG?

» Læs om sidste års velorienterede vinder af AktieTips

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;