Fernisering ved Camilla Nymand
18. marts 2019

Den 21.marts 2019 fra kl.16.30 holder autodidakt kunstner Camilla Nymand Petersen sin første fernisering nogensinde i GrønlandsBANKEN. Camillas kunst omhandler primært livet i havet, havets dyr, miljø - det hele blandet med fri fantasi samt sagn og myter.

Om sin kommende fernisering udtaler Camilla:
- I Grønland kommer en stor del af vores føde direkte fra naturen, særligt havets dyr er en vigtig del af vores fødevarer. Selvom det kun er 10 % af vores befolkning, der lever af fangst og fiskeri, består 90 % af landets eksportvarer af fiskeriprodukter. Havet har en særlig betydning og status her i landet”.

Kunst med budskab

Hendes kunst er ikke kun for at skabe visuelle øjeblikke, der en dybere mening og et klart budskab forbundet med hendes udstilling. Det handler om den måde vi behandler naturen på:

- I 2050 er der mere plastiskaffald i havet end fisk, hvis vi ikke stopper op og gør noget for at ændre det nu.
Selvom vi er et lille land med få indbyggere, har vi rig mulighed for at gå forrest i kampen mod unødvendig brug af plastik og affald i naturen. Med min lille udstilling - og særligt ét maleri - vil jeg gerne skabe opmærksomhed omkring dette. Vi er et naturfolk, vi lever af dyrene i naturen. Vi bør behandle naturen med den respekt, som den fortjener, understreger Camilla.

Hvem gemmer sig bag kunstneren?

Camilla er 38 år og lokal nuummiutter. Hun er autodidakt og har derfor ingen faglig baggrund indenfor kunstverdenen. Hun maler af interesse og lyst. Hun maler primært med akrylmaling og eksperimenterer ofte med at blande interesser for dyr, natur, eventyr og miljø.

Praktisk info
Camillas malerier vil være udstillet i GrønlandsBANKEN frem til den 20. maj 2019.
Nogle malerier vil blive sat til salg. 


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;