Løfte om bæredygtig forvaltning åbner for finansiering
24. oktober 2019

GrønlandsBANKEN er glade for Jens Immanuelsen’s udmelding i går på Sermitsiaq i artiklen ”Fiskerikollaps: Nu skal der handles” og anerkendelse af Grønlandsbankens og også bl.a. KNAPK’s, lokale fiskeres og Grønlands Erhverv’s bekymring om fiskeriets forvaltning.

”Vi har set Naalakkersuisoq for fiskeri, Jens Immanuelsen’s, udtalelse om et stop for nye fiskerilicenser og en kommende reduktion af kvoterne til et bæredygtigt grundlag. Det tager vi som udtryk for at vores nødråb om en bæredygtig politik på området er hørt” udtaler bankdirektør Martin Kviesgaard

”Vi ser derfor frem til de skridt Naalakkersuisut vil tage for at reducere fiskeritrykket til et bæredygtigt grundlag” siger han.

Åben for finansiering
”Med Naalakkersuisut’s udmelding om, at antallet af fiskere skal reduceres og kvotefastlæggelsen gøres bæredygtig mener vi, der er sendt et kraftigt signal om bæredygtighed fra Naalakkersuisut. På den baggrund vil vi tage de positive ord for pålydende og derfor vil banken igen ud fra en almindelig kreditmæssig vurdering finansiere eksisterende fiskere i erhvervet. Stop for finansiering af nye fiskere vil fortsat være gældende, hvilket vi mener harmonerer med Jens Emanuelsens udmelding” udtaler bankdirektør Martin Kviesgaard.

For mange fiskere til for få fisk
”Vi har naturligvis set kritiske udmeldinger om bankens holdning og senest fra politisk ordfører Karl Kristian Kruse. Men banken må fastholde at situationen ikke er bæredygtig for fiskeriet” siger Martin Kviesgaard.

”For mange fiskere og for få fisk er netop problemet ved den nuværende struktur, som også KNAPK har peget på. Samtidig er det et alvorligt problem for de fiskere, der har investeret i materiel de senere år. De har berettiget haft en forventning om en bæredygtig forvaltning og at deres indkomstgrundlag ikke blev udhulet af for ikke-bæredygtige kvoter og af, at alt for mange nye fiskere er kommet ind i erhvervet. Det indenskærs fiskeri er desværre i et igangværende kollaps” kommenterer bankdirektør Martin Kviesgaard.


Tilbage

» Bruge Mastercard til dit Apple Pay

» Læs flere nyheder her

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;