GrønlandsBANKEN advarer om stor risiko omkring handel med kryptovaluta
11. september 2023

”Vi oplever for øjeblikket en stigende tendens til at vores kunder kontakter os, fordi de har problemer med at få pengene retur fra de online handelsplatforme, som handler med kryptovaluta” fortæller Risikodirektør i GrønlandsBANKEN Mads Reimer Andersen.

”Det er vigtigt for os at pointere, at al handel med kryptovaluta foregår på et ikke-reguleret marked, hvilket er i direkte modsætning til de skrappe regler og krav vi som bank er underlagt, og som overvåges via Finanstilsynet”.

Som følge af de skrappe regler og krav til at drive bank, så holder alle pengeinstitutter i kongeriget sig fra at rådgive omkring og handle med kryptovaluta. ”Risikoen for at medvirke til hvidvask og energiforbruget ved udvindingen af fx Bitcoin, hænger heller ikke sammen med det vi som bank ønsker at stå for, faktisk tværtimod” fortsætter Mads Reimer Andersen.

Bankernes ”vagthund” Finanstilsynet har tidligere haft meget kontante og konkrete advarsler mod at investere i kryptovaluta. I modsætning til de fleste andre investeringsprodukter, er der ingen lovgivning, som sætter grænser for, hvor komplekst, uigennemsigtigt og risikabelt en investering i kryptovaluta må være. Myndighederne har heller ikke mulighed for at holde øje med handelsplatformenes aktiviteter. Derfor har svindlere også gode muligheder for at udgive sig som investeringsmæglere og franarre forbrugerne deres opsparing. Det er naturligvis ikke lovligt, men dem der har modtaget betalingen vil ofte være ”over alle bjerge”, eller nærmere gemt godt i cyberspace.

”Alt i alt, så må vi på det kraftigste opfordre alle til at udvise stor varsomhed omkring handel med kryptovaluta. Der findes mange muligheder for at investere sine penge mindre risikabelt, og vi er heldigvis også forbi tiden med negative renter, så individuel placering af midler på et mere sikkert grundlag, det vil vi meget gerne rådgive omkring” slutter Mads Reimer Andersen.


Tilbage
70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;