Kommuneqarfik Sermersooq og GrønlandsBANKEN i nyt partnerskab: Tilbyder økonomikurser for folk på overførselsindkomst
04. april 2016

Hvordan får du overblik over, hvor mange penge du har til rådighed hver måned? Hvordan tilpasser du dine udgifter, efter de indtægter du har? Og hvordan sparer du for eksempel op til uforudsete udgifter?

Præcis den slags spørgsmål forsøger Kommuneqarfik Sermersooq og GrønlandsBANKEN at svare på i et nyt fælles samarbejde om økonomikurser for borgere på overførselsindkomst.

- Vi oplever tit, at borgere, der ellers har råd til at betale deres regninger, ender i gæld, fordi de ikke har overblik over deres økonomi. Det bringer dem ofte ind i en ond spiral, hvor gebyrer og renter tager en stor del af deres indkomst, siger Suni á Dalbø, jobcenterleder i Kommuneqarfik Sermersooq.

Allerede i slutningen af 2015 tog parterne hul på det nye partnerskab med tre kurser om blandt andet budget, rådighedsbeløb og opsparing, som indtil videre er fulgt op af endnu et kursus i 2016. I alt har omkring 75 personer indtil videre deltaget i kurserne.

 Mere viden om økonomi

En af dem er alderspensionist Kaaleeraq Tobiassen, der deltog på det første kursus:

- Jeg har aldrig haft meget med banker at gøre. Derfor var det godt at høre, hvilke muligheder man har, og hvad man gør, hvis man får et problem, siger Kaaleeraq Tobiassen.

I GrønlandsBANKEN indgår kurserne som et led i det overordnede arbejde med samfundsansvar:

- Med de her kurser når vi ud til en målgruppe, som vi ikke særligt ofte møder til rådgivning i banken, før det reelt er for sent. Her kan vi proaktivt arbejde med at øge den enkelte ledige, enlige forsørger eller førtidspensionists finansielle forståelse og dermed også økonomiske handlemuligheder, fortæller Mads Andersen, GrønlandsBANKENs filialleder i Nuuk.

Samarbejdet er indtil videre en forsøgsordning, som i årets løb bliver evalueret. På sigt er det ambitionen, at kommunen også vil kunne henvise borgere med særlige behov til individuel gældsrådgivning i GrønlandsBANKEN.

Det næste kursus i privatøkonomi finder allerede sted i april på Piareersarfik. Målgruppen for det kursus er unge uden uddannelse og job.


Tilbage

» Finansiel forståelse (CSR)

» Flere nyheder fra GrønlandsBANKEN

» Gå til www.qassit.gl

70 1234

Find os


Søg efter bynavn eller medarbejder.

Åbningstider

Mandag - torsdag
kl. 9.30 - 15.30
Fredag
kl. 9:30 - 15.00

;